TISZASZALKA CSAPADÉKVÍZ ELVEZETÉS

Sajóközlemény

TISZASZALKA CSAPADÉKVÍZ ELVEZETÉS

Tiszaszalka Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések elnevezésű, TOP-2.1.3-16-SB2 azonosítószámú felhívásra, melynek eredményeképpen 362,06 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg számára.

A fő feladatok közé tartoztak a belterületi utak mentén és a hozzá csatlakozó ingatlanok előtt a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése, ill. a meglévő rendszer felújítása, olyan szintre, hogy az a mértékadó csapadékot minden időben a leggyorsabban képes legyen elvezetni a legközelebbi befogadóba.

A projekt keretében egy kül- és több belterületi útszakaszon került kiépítésre korszerű csapadékvíz elvezető rendszer. A fejlesztés eredményeként 2.576,7 fm hosszan újult meg a település utcáinak csapadék elvezető rendszere

A projekt megvalósult céljai:

  1. Belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat fejlesztése.
  2. Elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítése, felújítása, fejlesztése, ezen belül: nyílt csapadékvíz elvezető rendszer, illetve belvíz elvezető hálózat építése mederkialakítással, helyreállítással, a műtárgyak átépítésével és helyreállításával együtt, valamint indokolt esetben zárt csapadékvíz elvezető rendszer építése.

A fejlesztési programban szereplő felszíni vízelvezető rendszer rekonstrukciója nagymértékben elősegíti a vízkárelhárítás és a belvízvédekezés hatékonyságát.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a támogatás mértéke: 100%

Kedvezményezett:                 Tiszaszalka Község Önkormányzata

Projekt címe:                          TISZASZALKA CSAPADÉKVÍZ ELVEZETÉS

Projekt azonosítószám:          TOP-2.1.3-16-SB2-2021-00024

Projekt összköltsége:              362 056 619 Ft

A projekt zárása:                    2023.07.31.

Támogatás mértéke:               100%

További információ kérhető:

Teremi László

Kommunikációért felelős személy

Tel.: +36 (70) 456 0429

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

JT Popup Balloon Free