Nevezetességek

Településünkön nincs szervezett túra program, de az ide látogatóknak az itt élő emberek szívesen megmutatják a település nevezetességeit. Ilyen nevezetességek például a I. illetve II. világháborús műemlékek, Váci Mihály szobra, mely Művelődési Központ előtt található. Figyelemfelkeltő a Faluháza, a református templom.

A fűz és nyárfák, a kökény, - és vadrózsa- s rekettyebokrok övezte út mentén gondozott árkok, földbe mélyülő csatornák és az egy darabon útitárs Tisza-töltés idézik a múltat, a hajdani vízi világ képét.

A nemesvadak állománya is vadászcsalogató, találhatóak vaddisznók, őzek, szarvasok, üregi nyulak, fácánok és fogolyok. A régi vízi-világra emlékeztetnek a hüllők, a csúszómászók: az erdei béka, kecskebéka, tarajos gőte. Az ártérben ritkán ugyan, de a foltos szalamandra, s a mocsári teknős is megtalálható. Említésre méltó még a parton élő vizisikló. A Tisza árterében mind gyakrabban megtalálható a holló, a fekete varjú. Még található a barázdabillegető, s a nagy fülemüle is. A szép tollazatú jégmadár, a gyurgyalag, a szalóka, a búbos banka látványa egyenesen üdítő, akárcsak a Tisza-part odvas fáiban élő harkályé. Néhány parlagi sas is látható a környéken. Őszi-téli vonuláskor látható a vörös kánya, réti héja, kacsa - és lúdfélék.

Sajátos különlegesség a tiszavirág. A tiszavirág-lárva a vízben, az agyagba fúrt lyukakban fejlődik, szerves hulladékkal táplálkozik. A rajzás minden évben június 15-e és 22 - e között történik. Ilyenkor az 1-2 napig tartó, de csak néhány órát élő tiszavirág olyan tömegben jelenik meg, hogy sűrű tőle a levegő. A kifejlett tiszavirág e rövid élete során nem táplálkozik, ennek egyetlen feladata a fajfenntartás.