Hírdetmény

Tájékoztatom Tiszaszalka község tisztelt lakosságát, a civil, érdekképviseleti és gazdálkodó szervezeteket, valamint a településen működő elismert egyházakat, mint partnereket, hogy Tiszaszalka község Képviselő-testülete a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet alapján a településrendezési terv módosítása mellett döntött.

Módosítással érintett területek:

Az M3 autópálya nyomvonalának és kiszolgáló létesítményeinek rögzítése, módosítása a hatályos településrendezési eszközökben.

A veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló 2021. évi XCIX. tv. alapján, értesítjük a Tisztelt Partnereket, hogy lakossági tájékoztatásunk kizárólag elektonikuson úton történik.

A partnerségi dokumentáció elkészült, mely a község honlapján (www.tiszaszalka.hu főoldal -> önkormányzat -> településrendezési dokumentumok fül alatt), az alábbi linken érhető el:

https://tiszaszalka.hu/onkormanyzat/telepulesrendezesi-dokumentumok

Javaslataikat, észrevételeiket a közétételt követő 15 napban, azaz 2021. december 20-ig kizárólag elektronikus úton a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen várjuk.

Tiszaszalka, 2021. december 2.                                                                 

 

Tisztelettel:

Udvarhelyiné Deák Ildikó

polgármester sk.

Református templomtoronyban berendezett Galéria átadása

Tiszaszalkán 2017. 05. 12-én átadásra került a Református templomtoronyban berendezett Galéria. 

Az ünnepi megnyitón mindenki elismerését fejezte ki Márkus Noémi református lelkész Asszonynak, illetve kedves férjének, Márkus Csabának, akik sokat tettek a tárgyak, bibliák, képek, terítők, kelyhek bemutatásához. 

Még nem zárult le a gyűjtés, mert vannak akik ezt követően adják át személyes tárgyukat a bemutatásra. 

Az érdeklődők a látogatás előtt hívják Márkus Noémi lelkész asszony a 0630/9290560 telefonszámon.

HIRDETMÉNY (TELEPÜLÉSI ARCULATI KÉZIKÖNYV)

HIRDETMÉNY

Településképi Arculati Kézikönyv (TAK) és a településkép-védelmi rendelet tervezetének VÉLEMÉNYEZÉSE

Tiszaszalka Község Önkormányzata elkészíttette a település Arculati Kézikönyvét és megalkotta a Településkép-védelmi rendelet tervezetét.

A település honlapján megtalálható Arculati Kézikönyv és Településkép-védelmi rendelet tervezetével kapcsolatban, a már szokásos módon tehetnek észrevételt, javaslatot az érdeklődők (a partnerek).

A partnereket Tiszaszalka község partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 7/2017. (IV. 12.). önkormányzati rendelet szerint állapítja meg, egyúttal lehetőséget ad számukra a véleményezésre.

A Partnerek a településképi arculati kézikönyv és a településkép-védelmi rendelet tervezetével – véleményezési dokumentumok – kapcsolatban javaslatot, észrevételt, véleményt tehetnek,

− a papír alapú adatlap Tiszaszalka Község Polgármesteri Hivatal címére (4831 Tiszaszalka, Bajcsy-Zs. u. 2.) történő megküldésével, személyes leadásával, vagy

− az adatlap elektronikus levélben történő megküldésével a 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. mail címre. (az adatlap a honlapról letölthető)

A településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet tervezete a honlapon megtalálható.

A településképi arculati kézikönyvvel és településképi rendelet tervezetével kapcsolatos javaslatok, észrevételek, vélemények benyújtására ezen közzététel megjelenésétől számított 21 napon belül – 2017. november 6-tól – 2017. november 27-ig – van lehetőség. A szóbeli tájékoztatás érdekében

LAKOSSÁGI FÓRUM

kerül megrendezésre, melynek

időpontja: 2017. november 15. (szerda) 1400,

helyszíne: Polgármesteri Hivatal nagyterme (4831 Tiszaszalka, Bajcsy-Zs. u. 2.

Tiszaszalka, 2017. november 6.

                                                                                                          Lapos István

                                                                                                          polgármester